Texas Instruments C2000 Delfino F28377S LaunchPad

Na petu godišnjicu izlaska prvog razvojng kita iz serije LaunchPad, Texas Instruments predstavio je C2000 Delfino, najnovijeg člana ove popularne serije. Ovo je prva razvojna pločica bazirana na Delfino seriji mikrokontrolera, a pokreće je jednojezgreni 32-bitni F28377S mikrokontroler takta 200MHz sa 164kB RAM-a i 1MB flash memorije. Kombinirajući moćnu C28x jezgru i CLA koprocesor, C2000 Delfino omogućava do 400 MIPS operacija s pomičnim zarezom.

Od periferije tu su 14-kanalni 12-bitni AD konverteri, komparatori, DA konverteri, 15-kanalni pulsno-širinski modulatori (ePWM)... Ugrađen je i CAN transceiver SN65HVD234D brzine 1Mbps. C2000 Delfino sadrži i XDS100v2 JTAG emulator, a kompatibilan je sa Digital Power Buck Converter BoosterPack i Motor Drive BoosterPack pločama za proširenje za jednostavno dizajniranje sklopova za upravljanje napajanjem, odnosno DC motora. Korisnicima je na raspolaganju besplatno Code Composer Studio razvojno okruženje te softversi paket controlSUITE™. Dva 40-pinska konektora podržavaju dva BoosterPacka istovremeno.

Delfino Launch Pad

C2000 Delfino LaunchPad je idealan za aplikacije poput kontrole snage, ubrzanja ili pozicije motora. Eksperimente s DC-AC, AC-DC, DC-DC i solarnim izvorima napajanja, uključujući i MPPT algoritme. Komunikaciju putem napajačkih linija, te raznih industrijskih senzora i sučelja.

Texas Instruments C2000 Delfino F28377S LaunchPad može se naručiti preko službenog web shopa i kod ovlaštenih distibutera po preporučenoj cijeni od 29,99 dolara. Isporuka obuhvaća razvojnu pločicu, mini USB kabel i brošuru. Dostupan je i paket sa Motor Drive BoosterPackom za 78,99 dolara te paket sa Digital Power Buck konverterom za 83,99 dolara.

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.