STM32F7 Discovery Kit je Arduino kompatibilna platforma sa ARM Cortex-M7 jezgrom

Iako na tržištu ne nedostaje Arduino kompatibilnih računala, jedno zanimljivo dolazi nam iz ST-a. STM32F7 Discovery Kit je Arduino kompatibilna platforma sa ARM Cortex-M7 jezgrom, no ono što je razlikuje od konkurencije je 4.3 inčni LCD-TFT ekran rezolucije 480x272 piksela, osjetljiv na dodir.

Ploča je bazirana na ST-ovom STM32F746NGH6 mikrokontroleru sa 340 kB RAM, te 1 MB flash memorije. Od periferije posjeduje utor za microSD karticu, USB port koji može raditi kao virtualni COM port, kao mass storage, ili kao debug port, Arduino Uno v3 konektor, audio ulaze i izlaze, SPDIF RCA ulaz, integrirana dva mikrofona, te Ethernet konektor i konektor za kameru. Uz cijenu od svega 49,90 američkih dolara, ploča je idealna za zahtjevnije Internet stvari (IoT) aplikacije ili pametne kuće.

Softversku podršku čine besplatni alati poput MBED-F746-DK, online razvojnog okruženja dostupnog preko mbed.org.

Detaljan opis ove ploče potržite ovdje. Naručiti je možete preko Farnella.

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.