Posjetite 7. Geek dan u Algebri

U subotu, 30. svibnja, od 9:30 sati Visoko učilište Algebra organizira tradicionalni, 7. po redu Geek dan. Ako ste srednjoškolac, student ili jednostavno zaljubljenik u tehnologiju, nemojte propustiti ovaj događaj. Službeni dio dana posvećen je vrhunskim predavanjima vezanim uz programiranje, robotiku, izradu 3D igara, Raspbrerry Pi, Arduino... Očekuju vas:

  • Marin Šarić, direktor Ureda za napredno računarstvo, bivši senior software inženjer u Googleu koji će podijeliti svoje iskustvo rada na najvećim Googleovim projektima, te kako je raditi u IT-u.
  • Goran Medić, asistent Visokog učilišta Algebra na kolegijima iz arhitekture računala, te operacijskih sustava i administracije pokazat će kako uz osnovno znanje o programiranju možete izraditi vlastiti multimedijalni centar pomoću mini računala Raspberry Pi.
  • Hrvoje Boljkovac iz Luminus Studija govorit će o korištenju specijalnih efekata u izradi reklama za neke od najvećih američkih klijenata.
  • Predrag Šuka, voditelj Katedre za multimediju Visokog učilišta Algebra će vas uvesti u svijet izrade računalnih 3D igara.
  • Algebrin studentski tim predstavit će Accident Detector, open source sustav za detekciju prometne nesreće. Sustav, koji je baziran na Androidu, automatski šalje hitnoj službi podatke poput GPS lokacije, brzine kretanja vozila i vrsti udarca.

Na kraju vas očekuje odlična zabava, ali i mogućnost osvajanja jednog od tri Raspberry Pia.

7. Geek dan održat će se u prostorijama Visokog učilišta Algerba u Zagrebu u Ilici 242 (ulaz je iz Domobranske ulice) u subotu, 30. svibnja 2015. s početkom u 9:30 sati. Sudjelovanje je besplatno, no registracija je obavezna. Požurite!

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.