Održana Istarska lisica 2014

Prošlog vikenda, 26. i 27. travnja 2014. održano je 10. natjecanje u radiogoniometriji pod nazivom Istarska lisica 2014 u organizaciji Radiokluba Pazin koje se odvijalo u blizini naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji. Natjecanje je odobreno od Hrvatskog radioamaterskog saveza i boduje se za državno prvenstvo.

U subotu je održano natjecanje na 3.5 MHz i njemu su pristupila 34 natjecatelja, dok je nedjeljnom natjecanju na 144 MHz pristupilo 37 natjecatelja. Natjecatelji iz 9 klubova natjecali su se u ukupno 12 kategorija. Osim domaćina, sudjelovale su ekipe iz Bjelovara, Kaštel Gomilice, Križevaca, Ludbrega, Murskog Središća, Pule i Zagreba.

Za domaćine je nastupilo 8 natjecatelja, a najbolje plasirani bili su Leon Karačić Kresina (prvo mjesto u M16 kategoriji), Zvonimir Makovec (prvo mjesto u M60 kategoriji), Lucija Šćur (prvo mjesto u Ž19 kategoriji) i Iva Karačić (prvo mjesto u Ž35 kategoriji). U ukupnom poretku koji je dobiven zbrajanjem rezultat s oba natjecanja, najbolji su bili članovi radiokluba Nikola Tesla iz Bjelovara, zatim domaći radioklub Pazin, dok je treće mjesto pripalo radioklubu Ludbreg.

Atmosferu s natjecanja pogledajte u galeriji.

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.