NXP i Xiaomi za pametne kuće

NXP i Xiaomi za pametne kuće

Kineski Xiaomi potvrdio je partnerstvo s tvrtkom NXP Semiconductors na području rješenja za pametne kuće. Prema ugovoru objavljenom u utorak, NXP će ponuditi rješenja za bežično povezivanje za Xiaomijev "Smart Home Suite" koji se sastoji od četiri bežična uređaja: senzora pokreta, senzora za vrata i prozore, bežičnog prekidača za kontrolu kućanskih uređaja i kontrolera koji njima upravlja putem ZigBee bežičnog standarda.

CEO kineske podružnice NXP-a, Li Zheng pritom je istaknuo: "Naša misija je omogućiti sigurno povezivanje za pametniji svijet, a pametna kuća je temeljni dio." Procjenjuje se da će tržište rješenja za pametne kuće narasti na 71 milijardu USD do 2018., dok će samo Kina činiti 32%.

Podsjetimo, NXP-ova rješenja za NFC povezivanje već se nalaze u Appleovim iPhoneima i Apple Watchu, a uskoro će ih koristiti i Qualcomm u Snapdragon seriji procesora. Dvije kompanije smatraju da će ovo partnerstvo rezultirati boljim prihvaćanjem NFC-a.

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.