windows 10 arduino microsoft

Microsoft i Arduino postaju partneri

Na Microsoftovoj Build 2015 konferenciji koja se od 29. travnja do 01. svibnja održava u San Franciscu, Microsoft je najavio partnerstvo s Arduinom.

Arduino certificirani Windowsi 10 omogućavaju kreiranje uređaja kombinirajući hardverske mogućnosti Arduina sa softverskim mogućnostima Windowsa. Jedan takav primjer je kamera koju kontrolira Arduino, a za koju je pomoću Univerzalne Windows Platforme (UWP) izrađeno sučelje i povezivanje s cloudom te joj je dodana mogućnost prepoznavanja pokreta ili lica.

Od sada je dostupna i Windows Remote Arduino platforma koja omogućuje proširenje mogućnost aplikacija pisanih na UWP sa kodom koji se izvodi na Arduinu. Sa Windows Virtual Shieldovima korisnici mogu Arduinom bežično pristupiti Windows 10 uređajima i koristiti njihove hardverske mogućnosti za obradu slika, prepoznavanje govora ili neke druge zahtjevnije poslove, ali i pristupiti njihovoj periferiji poput GPS-a.

Primjer jednog ovakvog projekta već se nalazi na Hacksteru, a mi donosimo Youtube video:

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.