Microchip predstavio novu razvojnu platformu

Sa verzijom 3.0 MPLAB Code Configuratora (MCC), razvojnog okruženja za PIC mikrokontrolere, Microchip je predstavio i tri nove razvojne ploče. Curiosity, Explorer 8 i PICDEM LAB II razvojne ploče namijenjene su 8-bitnim PIC mikrokontrolerima.

MPLAB Code Configurator u verziji 3.0 dolazi s podrškom za biblioteke poput TCP/IP, LIN drivera i serijskih bootloadera, a u planu je i podrška za mTouch kapacitivne tipke, USB i bežične protokole. Dodatno, Microship planira izdati SDK koji će programerima omogućiti dodavanje njihovih vlastitih dijelova koda. MCC 3.0 je zasad dostupan u beta verziji, a besplatno se može preuzeti s Microchipovih web stranica.

microchip curiosityCuriosity je osnovni model razvojne pločice čija je cijena 20 dolara. Sadrži integriran programator i debugger, a prima 8, 14 i 20-pinske 8-bitne PIC mikrokontrolere u DIP kućištu. Od periferije može primiti jednu mikroBUS Click pločicu i Microchipov RN4020 Bluetooth modul. Pločica je namijenjena početnicima i svima koji žele jednostavno i jeftino razvojno okruženje za IoT aplikacije.

microchip explorer 8Explorer 8 ploča podržava sve Microchipove 8-bitne mikrokontrolere u kućištma sa 8 do 80 pinova. Sadrži dva Digilent Pmod sučelja i podržava do dvije mikroBUS Click pločice . Sa još dva dodatna utora za proširenje, 16x2 alfanumeričkim LCD zaslonom, te RS232 i Bluetooth sučeljima, mogućnosti su gotovo neograničene. Cijena Explorer 8 ploče je 75 dolara.

 

microchip PICDEM LAB IIPICDEM LAB II razvojna ploča podržava sve Microchipove mikrokontrolere u kućištima sa 6 do 40 pinova. Sadrži tri nezavisna izvora napajanja od 5V, 3.3V te podesivi (1.5V do 4.5V), vanjske konektore za proširenja, RS232 i Bluetooth sučelja, dva mikroBUS Click podnožja, konektor za LCD i USB to I2C sučelje za dijagnostiku. Tu je i breadboard za lakši razvoj prototipova, dok modularan dizajn omogućava korisniku razvoj sistema sa jednim ili više PIC mikrokontrolera istovremeno. Ploča je namijenjena razvoju složenih IoT aplikacija, a dostupna je po cijeni od 100 dolara.

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.