Genuino je bivši Arduino

Sada već kultne Arduino ploče više nećete moći nabaviti izvan Sjedinjenih Američkih Država. Naime, u ostatku svijeta, pa tako i kod nas, ove će ploče od sada dolaziti s nazivom Genuino. Drugo se ništa nije promijenilo. Niti izgled, niti funkcionalnost, niti programska potpora, pa čak niti nazivi modela. Arduino Uno sada je Genuino Uno, Arduino Mega 2560 postaje Genuino Mega 2560 itd.

arduino genuino

Genuino predstavlja napore četiri od pet članova Arduino tima za spašavanje Arduino projekta i nastavka rasta Arduino zajednice. Fantomski Arduino rezultat je člana Gianluce Martina koji je bio odgovoran za proizvodnju Arduina u Italiji, a koji je potajno zaštitio Arduino brand u Italiji, te ga kasnije prodao. To je napadan pokušaj komercijalizacije Arduina, bez respekta prema ostalim osnivačima i prema zajednici.

Službena adresa i dalje ostaje Arduino.cc i ona je jedina prava Arduino adresa.

Massimo Banzi, jedan od osnivača Arduina objasnio je ovu situaciju:

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.