Arduino TRE Developer Edition od danas u prodaji

Od danas u prodaji na Arduinovom web shopu možete pronaći Arduino TRE Developer Edition pločicu. U prodaji je samo 50 komada, stoga požurite. Developer Edition verzija vam omogućava sudjelovanje u beta test programu u kojem sudjeluju svi kupci. Nakon kupnje, dobit ćete pozivnicu za pristupanje beta test programu, gdje ćete zajedno s Arduino i BeagleBoard.org timovima moći raditi na pisanju primjera, testiranju biblioteka i hardvera, ali i na izradi projekata. Posebno uspješnio testeri imat će mogućnost objave svog projekta na Arduino blogu i dobit će kupon u vrijednosti pločice. Progam traje 3 mjeseca.

Kao što već vjerojatno znate, Arduino TRE nije obična pločica. To je Linux računalo bazirano na Texas Instrumentsovom Sitara AM3359AZCZ100 procesoru (ARM Cortex-A8 jezgra) na taktu od 1GHz sa 512MB DDR3L RAM-a. Od periferije ima 100Mbit Ethernet kontroler, 4 USB2.0 host porta i 1 device, HDMI, analogni stereo ulaz i izlaz, 12 digitalnih I/O pinova i 4 PWM porta, te podršku za microSD kartice. Osim toga, sadrži i potpuno funkcionalnu Arduino Leonardo pločicu. Za potrebe Arduino TRE-a razvijeno je i novo razvojno okruženje. Dolazi predinstalirano na Linux pločici, a pristupa mu se putem internet preglednika.

Arduino TRE

U pakiranju s pločicom dolazi i microUSB kabel, 5v ispravljač, microSD kartica od 8GB i D-Link DWA-121, bežični mrežni adapter. Cijena je 212,26 USD.

Arduino TRE

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.