Arduino 1.8.0 za sve pločice

Kako je najavljeno početkom listopada, Arduino.cc i Arduino.org se udružuju u Arduino Holding koji postaje ključno mjesto za distribuciju i dizajn Arduino pločica. Dodatno, u planu je osnivanje Arduino fondacije koja će biti odgovorna za razvoj Arduino IDE-a i poticanje open-source zajednice. Massimo Banzi, suosnivač Arduina komentirao je: "Danas je jedan od najboljih dana u povijesti Arduina. Arduino zaklada će nam pomoći njegovati i jačati temeljne vrijednosti Arduino pokreta. Ovo nam omogućuje novi smjer temeljen na konstruktivnom dijalogu i važnim inovacijama u edukaciji, maker zajednici i IoT području."

Stoga nas je Arduino za Božić počastio novim razvojnim okruženjem s oznakom 1.8.0 koje, usuđujemo se reći napokon, donosi podršku za sve Arduino pločice. Uz najpopularnije Uno, Mega, Yun i Micro pločice, novo razvojno okruženje donosi podršku i za Primo, M0, M0 Pro, Uno WiFi, Yun Mini, Industial 101 i Leonardo Eth pločice, kao i najnoviju MKRZero.

arduino-180-ide

Dobro poznato sučelje je ostalo isto, no čini se da verzija 1.8.0 ima problema s prikazom fontova. Verzija za Linux sada osim X11 grafičkog sučelja podržava i rad u naredbenom retku. Arduino 1.8.0 preuzmite ovdje.

Napokon možemo reći "One Arduino IDE to rule them all"!

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

Open source USB osciloskop iz LabNationa

Open source USB osciloskop iz LabNationa

SmartScope je rezultat uspješnje kampanje koja je početkom prošle godine započela na Kickstarteru. Radi se …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.