Altium CircuitMaker je dostupan u otvorenoj beta verziji

Altium je predstavio CircuitMaker, besplatnu aplikaciju za dizajniranje tiskanih pločica, u otvorenoj beta verziji koja je dostupna svima za download. Namijenjena je hobistima i makerima i potpuno je besplatna, a može se uz obaveznu registraciju preuzeti sa službenih stranica.

"S uzbuđenjem pratimo kako će CircuitMaker zajednica rasti i razvijati se tijekom ovog otvorenog beta programa", istaknuo je Ben Jordan, Altiumov brand manager. "Zajednica hobi elektroničara oduvjek je bila usko povezana, a hobistima je sada na raspolaganju CircuitMaker pomoću kojeg će biti još kreativniji."

Rastuća zajednica hobista posljednjih je godina stvorila potrebu za specijaliziranim dizajnerskim alatom. Altium je prepoznao tu potrebu i ponudio CircuitMaker koji je usmjeren zajedničkom radu na otvorenom hardveru.

Tehnologija dizajniranja tiskanih pločica temeljena je na postjećim rješenjima iz Altiuma i sadrži sve potrebne značajke za moderan rad, poput interaktivnog routanja i podrške za generiranje različitih izlaznih datoteka. CircuitMaker je klasična aplikacija, no za rad je nužno povezivanje u cloud što omogućuje dijeljenje projekata s ostalim korisnicima, pristup drugim projektima i bazama komponenti, te zajednički rad na njima. Jednostavno i moderno sučelje omogućava brzu prilagodbu i potpunim početnicima.

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Pogledaj i ovo

mobilisis arduino contest 2016

Mobilisis Arduino Contest 2016

Znaš programirati Arduino? Misliš da ga dobro poznaješ? Prijavi se na Mobilisis Arduino Contest 2016, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.