10 ploča kompatibilnih s Arduino shieldovima

Otkada je predstavljen 2005. godine, pa do danas, 10 godina kasnije, Arduino je stekao ogromnu popularnost. Niska cijena (posebno u vrijeme kad se pojavio), jednostavnost korištenja, dostupna proširenja putem tzv. Shieldova, open source hardver, ali ponajprije velika zajednica korisnika zaslužni su za planetarnu popularnost ovog računala baziranog na Atmelovom AVR mikrokontroleru. Shieldovi omogućuju lako dodavanje periferije poput GSM modema, GPS prijemnika, WiFi i Ethernet mreže, LCD ekrana, sklopova za kontrolu elektromotora i sl.

Što ako niste skloni AVR mikrokontroleru, no želite koristiti neki od shieldova? Primjerice, prefeirate neku drugu platformu ili želite jači hardver, sposoban pokrenuti Linux ili Android. Ovdje donosimo 10 ploča kompatibilnih s Arduino shieldovima.

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.