EveryCircuit

Simulatori elektroničkih sklopova često znaju biti komplicirani, posebno početnicima. Potrebno je određeno predznanje za dizajniranje sklopa, a potrebno je i podesiti mnoge parametre koji početnicima često nisu poznati, niti znaju čemu služe. Tražite li jednostavan simulator sklopova, EveryCircuit će biti odličan izbor.

EveryCircuit je aplikacija dostupna za Android i iOS platforme, te preglednik Chrome. Omogućava simulaciju elektroničkih sklopova i promjenu parametara komponenti u sklopovima u relanom vremenu. Rad s aplikacijom je pojednostavljen do krajnih granica. Potrebno je dodati željene komponente, postaviti im vrijednosti i međusobno ih spojiti, odnosno nacrtati shemu. Klikom na donju lijevu ikonu pokrećete simulaciju, a zatim klikom na pojedinu komponentu možete vidjeti valni oblik napona na njoj.

EveryCircuit

U toku simulacije komponentama možete mijenjati vrijednosti i odmah vidjeti kako se promjena odražava na rad sklopa.

Projekte možete spremiti kao privatne ili ih podijeliti s drugim korisnicima. Iz izbornika community možete učitati projekte drugih korisnika. Sama aplikacija također dolazi sa nekoliko projekata.

EveryCircuit će se najviše svidjeti početnicima i onima koji žele brzo projeriti kako neki sklop radi. Naprednim korisnicima će nedostajati fino podešavanje parametara sklopa i neke naprednije opcije simulacije. Cijena aplikacije je 10 dolara, a dostupna je preko Google Play Storea i Apple AppStorea. Dolazi i kao besplatna aplikacija, EveryCircuit Free, no tada je ograničena radna površina i moguće je dodati samo mali broj komponenti što joj značajno smanjuje upotrebljivost.

EveryCircuit za Android:

EveryCircuit za android

EveryCircuit za iOS:

EveryCircuit za ios

O Ivan Matačić

Urednik sam portala Petvolta.com. Profesionalno se bavim računalima i IT opremom općenito, a elektronika mi je hobi, ali i struka. Nadam se da će čitatelji naučiti nešto novo, korisno i zabavno, a ako se, kao i ja, zaljube u elektroniku, cilj ovog projekta bit će ispunjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.